Kariyer Günü Etkinliği
15.05.2019
Öne çıkan görsel

Mühendislik Fakültesi Kariyer günleri kapsamında Jeoloji Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan, Jeoloji Yüksek Mühendisi-Serbest Danışman Taner İRKEÇ tarafından  “Kimlik ve idealleri belirlemek mi, iş ya da kariyere karar vermek mi? bütünsel, karmaşık ve kaçınılmaz çok bilinenli denkleme yaşamdan ipuçları” başlıklı konferans 25 Nisan 2019 tarihinde yapılmıştır. Uzun yıllar boyunca Maden Tetkik Arama bünyesinde çalışan uzmanımız iş hayatının sonraki dönmelerinde özel sektörde görev almış, danışmanlık yapmıştır.  41 yıllık meslek hayatına çok sayıda makale, bildiri ve rapor sığdıran İrkeç, tecrübelerini Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerle paylaşmıştır.

Sunuma gerçek kimlik ve kişilik unsurlarının derinlemesine belirlenmesinin önemiyle başlayan konuğumuz, ‘iş’ ve ‘kariyer’ terimleri arasındaki farklılığa dikkat geçerek, öğrencilerin zorunluluk hissi ve hedeflenmiş gelecek planı arasındaki yol ayrımının, hayat yönetimindeki önemine vurgu yapmıştır. Sunumunda Pareto Analizi’nden (80/20 Prensibi) örnekler vererek öğrencileri kendilerine nitelik kazandıracak aktivitelere yönelmeleri konusunda cesaretlendirmiştir.

Sunumunda “Ahlak ve etik anlayışınızdan asla taviz vermeyin. Dürüstlük bugün size sıkıntı yaratsa bile en sonunda kazananın hep o olduğunu asla unutmayın” diyen İrkeç, sunumunu, iş hayatının, yaşamın sadece bir parçası olduğunu vurgulayarak sonlandırmıştır.