TR | EN
2022-2023 Güz Dönemi Kayıtlarında Dikkat Edilecek Hususlar
10.01.2023

DİKKAT!

AŞAĞIDAKİ DUYURU GÜNCELLENEBİLİR! LÜTFEN WEB SİTESİNİ DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE TAKİP EDİNİZ!

(Güncellenen maddeler mavi renktedir)

Jeoloji Mühendisliği Bölümü için belirlenen ön kayıt tarihleri 21 Eylül 2022 ve 23 Eylül 2022’dir. 

21 Eylül 2022 Çarşamba günü saat 10.30-13.00 (13.00-23.00) arasında yapılacaktır. 21 Eylül 2022 Çarşamba günü kayıt yapamayan öğrencilerimiz 23 Eylül 2022 günü saat 08.00-17.00 saatleri arasında online ders kayıtlarını gerçekleştirebilir.

Danışman onayları

21 Eylül 2022 13.00-23.00,

23 Eylül 2022 08.00-17.00

Öğrenim ücreti ve Katkı Payı Ödenmesi için: 19 Eylül 2022 tarihinden itibaren QNB Finansbank şubelerinden, QNB Finansbank ATMlerden veya İnternet Bankacılığından ÜNİVERSİTE HARÇ ÖDEME menüsü ile gerçekleştirebilirsiniz. KATKI PAYINI YATIRMAYAN ÖĞRENCİLERİN DERS KAYDI YAPILAMAZ.

Varsa katkı payınızı yatırdıktan SONRA belirtilen tarihlerde arasında ogubs1.ogu.edu.tr adresinden derslere kayıt yaptırabilirsiniz.

İnternet üzerinden ders seçiminizi yaptıktan sonra DANIŞMAN ONAYININ ALINMASI ŞARTTIR. Sadece ders seçimi yapmış olmanız kaydınızın tamamlanmış olduğu anlamına gelmemektedir. Yapmış olduğunuz ders seçimleri DANIŞMANINIZ TARAFINDAN UYGUN GÖRÜLEREK ONAYLANIRSA ders kaydınız gerçekleşmiş olur.

Eğer kaydınızda HATA YOKSA ön kaydınız onaylanır.

Eğer kaydınızda bir hata tespit edilmişse DANIŞMANINIZ SİZE MESAJ GÖNDEREREK SİZİ UYARIR VE KAYDINIZI DÜZELTMENİZİ İSTER. Kaydınızı belirtilen şekilde düzelterek geri gönderiniz. Kaydınızı tam olarak düzeltene kadar danışmanınız kaydınızı onaylamaz. Bu yüzden KAYIT GÜNLERİ İÇİNDE MUTLAKA SİSTEMİNİZİ DÜZENLİ KONTROL EDİNİZ.

DANIŞMAN ONAYI ALMAYAN ÖĞRENCİ KAYITLARI EKLE-SİL SONUNDA OTOMATİK OLARAK İPTAL EDİLECEKTİR.

Ön kaydınızı öğrenci bilgi sistemi üzerinden aşağıdaki maddelere (şablonlara) dikkat ederek yapmanız gerekmektedir. Aşağıdaki duyurular ve uyarılar ile ESOGÜ Öğrenci İşleri’nden yapılacak duyurular haricinde başka paylaşımlara, yorumları dikkate almayınız. İnternet üzerinden ön kaydınızı tamamlayıp, danışmanınıza gönderiniz. Kaydınızı doğru bir şekilde yaptıysanız, danışmanınız tarafından kaydınız onaylanacak ve kayıt işleminiz tamamlanmış olacaktır.

Eğer ön kaydınızı tamamladıktan sonra eksik ve/veya yanlış olan dersler seçtiğinize dair, danışmanınızdan bir uyarı mesajı (öğrenci bilgi sisteminde) alırsanız, kaydınızı eksiksiz bir şekilde tekrar tamamlamaya çalışınız ve internet üzerinden danışmanınıza gönderiniz. Bu nedenle, kayıt ekranınızı kayıt tarihleri ve saatleri içerisinde sık sık kontrol etmeyi ihmal etmeyiniz.

2019-2020 girişli öğrenciler için:

Genel Not Ortalamanız 2’nin altındaysa başarısız olduğunuz (FF ve DZ) derslerinizin yanında DC ve DD notuyla geçmiş olduğunuz dersleri tekrar almak zorundasınız. (Bu durum diğer öğrencilerimizi kapsamamaktadır.)

Daha önce alıp başarısız olduğunuz bir dersi tekrar alırken YERİNE işlemi yaparak dersi kaydınıza eklemeniz gerekmektedir. Eğer bu şekilde dersi eklemezseniz, sistem bu başarısız olduğunuz dersi YENİ BİR DERS gibi görecek ve kaydınız hatalı olacaktır.

Kendi şablonunuza ait olmayan bir dersi sisteminize eklediğinizde sistem size dersinizin mezuniyet değerlendirme şablonunuzda olmadığına dair bir uyarı verecektir (M.D. YOK!). Bu uyarılara lütfen dikkat ediniz.

TEKNİK SEÇMELİ III DERSLERİ HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU: 

2011 ŞABLONUNA AİT TEKNİK SEÇMELİ III DERSLERİ 2 KREDİDİR (2+0). Derslerinizi seçerken buna dikkat ediniz.

2015 ŞABLONUNA AİT TEKNİK SEÇMELİ III DERSLERİ 3 KREDİDİR (3+0). Derslerinizi seçerken buna dikkat ediniz.

----------------------------------------------------------------------------------------

2011 ŞABLONUNA DAHİL OLAN ÖĞRENCİLER "ENDÜSTRİYEL HAMMADDELER" DERSİNİ SEÇMELİ DERS OLARAK SEÇEMEZ!

GÜZ DÖNEMİNDE AÇILAN "ENDÜSTRİYEL HAMMADDELER" SEÇMELİ DERSİ 2015 ŞABLONUNA AİTTİR. 2011 ŞABLONUNA AİT "ENDÜSTRİYEL HAMMADDELER" DERSİ BAHAR DÖNEMİNDE AÇILMAKTADIR VE ZORUNLU BİR DERSTİR. 

-----------------------------------------------------------------------

MADEN YATAKLARI DERSİNİ HEM 2011 HEM DE 2015 ŞABLONUNA AİT ÖĞRENCİLER ALABİLİR. 

Fizik I, Fizik I Lab, Kimya, Kimya Lab, Matematik I ve Türk Dili I derslerini almakla yükümlü öğrenciler, DANIŞMANLARI İLE İLETİŞİM KURARAK bu dersleri diğer mühendislik bölümlerinden almalıdır.

Ders programında göreceğiniz İngilizce I Dekanlık Uzaktan Eğitim dersini ingilizceden muaf olmayan öğrenciler (muafiyet sınavından başarısız olanlar) almak zorundadır. Bu dersi, ders kayıt sisteminde MMF Dekanlık 1. Öğretim sekmesinden bulabilirsiniz.

 

AİİT I ve İngilizce I dersleri MMF Dekanlık 1. Öğretim sekmesi altında bulunabilir. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz aynı sekme altında AİİT I Özel ve Türk Dili I Özel derslerini seçebilirler.

Eğer ön kaydınızı tamamladıktan sonra eksik ve/veya yanlış olan dersler olduğuna dair danışmanınızdan bir uyarı alırsanız, kaydınızı eksiksiz bir şekilde tamamlamaya çalışınız. 

Ders Programında gördüğünüz Seminer I Y. Uyruklu dersi yabancı uyruklu öğrencilerimiz içindir. Bu dersi sadece yabancı uyruklu öğrencilerimiz seçecektir.

 ------------------------

2015 Şablonu ve 2011 Şablonu öğrencilerinin dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir. Eğer bir üst sınıftan ders almak istiyorsanız, lütfen danışmanınız ile iletişime geçiniz.

 

2015 Şablonu:

A.İ.İ.T I dersi MMF Dekanlık I. Öğretim sekmesi altındadır. Bölümümüze ait olan A.İ.İ.T I dersi A şubesidir. Kaydınıza bu şubeyi ekleyiniz.

Genel Mineraloji dersini hem 2011 hem de 2015 şablonuna tabi olanlar alabilir. Hidrojeoloji dersini hem 2011 hem de 2015 şablonuna tabi olanlar alabilir.

Kaya Mekaniği ve Sondaj Tekniği derslerini hem 2011 hem de 2015 şablonuna tabi olanlar alabilir.

Seminer dersini hem 2011 hem de 2015 şablonuna tabi olanlar alabilir.

Yakıtlar Jeolojisi dersini hem 2011 hem de 2015 şablonuna tabi olanlar alabilir.

2015 şablonuna tabi olan öğrenciler, Teknik Seçmeli I grubundan (Tk. Sç. 1) 1 tane ders alacaktır. 

2015 şablonuna tabi olan öğrenciler, Teknik Seçmeli III grubundan 1 tane ders alacaktır.

2015 şablonuna tabi olan öğrenciler, Sosyal Seçmeli II grubundan 1 tane ders alacaktır. 

2011 Şablonu:

Genel Mineraloji dersini hem 2011 hem de 2015 şablonuna tabi olanlar alabilir. (Mineraloji I dersi 2011 şablonuna ait değildir. Lütfen kaydınıza eklemeyiniz. )

Hidrojeoloji dersini hem 2011 hem de 2015 şablonuna tabi olanlar alabilir.

Kaya Mekaniği ve Sondaj Tekniği derslerini hem 2011 hem de 2015 şablonuna tabi olanlar alabilir.

Seminer dersini hem 2011 hem de 2015 şablonuna tabi olanlar alabilir.

Sosyal Seçmeli II dersi 2011 şablonuna ait değildir. Lütfen kaydınıza eklemeyiniz.

Bilimsel Sunum Teknikleri dersi 2011 şablonuna ait değildir. Lütfen kaydınıza eklemeyiniz. 

Mühendislik Matematiği dersi 2011 şablonuna ait değildir. Lütfen kaydınıza eklemeyiniz. 

İş Sağlığı ve Güvenliği I dersi 2011 şablonuna ait değildir. Lütfen kaydınıza eklemeyiniz. 

Tasarım Seçmeli dersi 2011 şablonuna ait değildir. Lütfen kaydınıza eklemeyiniz.