TR | EN
Eskişehir'in Depremselliği Paneli
2.01.2024
Öne çıkan görsel

Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde, Eskişehir İli sınırlarında liselerde eğitim veren Coğrafya öğretmenleri ve 10. Sınıf lise öğrencilerine yönelik deprem paneli düzenlendi. Bölümümüz ve TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi işbirliğinde gerçekleşen panelde Prof. Dr. Volkan KARABACAK ve Prof. Dr. Can AYDAY depremlerle ilgili genel bilgiler verdikten sonra Eskişehir ve civarında yer alan faylar ve bu fayların deprem üretme potansiyeli hakkında bilgilendirmeler yaptı. Panele yoğun bir katılım sağlayan ve oldukça ilgili olan öğrenciler katılımcı hocalara depremler, Eskişehir’in depremselliği, Eskişehir’in depreme ne kadar hazırlıklı olduğu konularında sorular yönelttiler.