TR | EN
Mineral Avcıları Tübitak Projesi
10.06.2024
Öne çıkan görsel

Tübitak 4004 Doğa ve Bilim Okulları projeleri kapsamında Mineral Avcıları: Jeolojinin İzinde Bir Macera başlıklı proje 3-8 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonunda açılışı gerçekleştirilen proje kapsamında 6. ve 7. sınıfa devam eden 41 öğrenciye Prof. Dr. Can AYDAY tarafından Jeoloji bilimi hakkında bilgi verilmiştir. Arş. Gör. Dr. Özlem TOYGAR SAĞIN'ın mineraller hakkında verdiği derste mineral tanımı ve minerallerin fiziksel özellikleri hakkında bilgi edinen öğrencilere, Arş. Gör. Dr. Duru CESUR tarafından kayaçlar hakkında bilgi verilmiş, kayaç döngüsü ve jeolojide kayaçların sınıflaması anlatılmıştır. Maden Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Hüseyin ANKARA tarafından ise öğrencilere süs taşlarının tanınması ve tanınmlanması hakkında bilgi verilmiştir.

4 Haziran 2024 tarihinde Sarıcakaya'ya mavi kalsedon mineralini inceleme ve araştırma konuları kapsamında arazi gezisi düzenlenmiştir. Bu arazi çalışmaları kapsamında öğrencilere Doç. Dr. Hülya ERKOYUN tarafından mavi kalsedon mineraline ilişkin bilgiler verilmiştir. 

Dr. Funda ÇIRAY ÖZKARA'nın yürütücülüğünü yaptığı projede paydaş kurum olarak yer alan bölümümüzü ziyaret eden Eskişehir'in farklı okullarından gelen ortaokul öğrencilerine mineraller ve kayaçlar hakkında uygulamalı laboratuvar dersi verilmiştir. ESOGÜ Mineral Galerisi'ni inceleyen öğrenciler Eskişehir ve çevre illerinde bulunan mineraller hakkında bilgi sahibi olmuştur. 

Proje hakkında ayrıntılı bilgi için: https://mineralavcilari.wordpress.com/